Giv en hånd til Den Skandinaviske Julebasar 

Den 19. november 2016 afholder Sømandskirken i Hong Kong – med hjælp fra den svenske kirke – Den Skandinaviske Julebasar  i Mariner’s Club i TST. Overskuddet for basaren er afgørende for kirkens drift. Derfor håber vi, at I har lyst til at være med.

 

Den Skandinaviske Julebasar har altid været den største fundraising event for Sømands-kirken i Hong Kong. Som en kirke med adresse udenfor Danmarks grænser, skal kirken her nemlig selv rejse en stor del af den kapital, der skal til, for at afholde kirkefro-koster, besøge skibe, holde to biler kørende, holde arrangementer og betale husleje.

 

Sidste år fik julebasaren desuden vokseværk. Med små 2000 besøgende var der tale om en fordobling i antallet af gæster. Derfor har kirkens personale Anders, Signe og Dennis også brug for hjælp fra mellem 80 og 100 kyndige og frivillige danske hænder både den 19. november og i dagene op til.

 

Det siger du ja til

Du har flere muligheder for at være frivillig til julebasaren – du kan både arbejde op til, arbejde på fredag den 18. november eller hjælp i boderne på selve dagen. I ugen op til Den Skandinaviske Julebasar skal blandt andet det overvældende store Juleland opstilles med tusindvis – og ja der er tusindvis – af nisser, rensdyr, julekugler, dørkranse og meget . På selve dagen åbner julebasaren fra klokken 10.00 til 17.00. Dagen er så delt op i to vagthold. Et, der starter klokken 9.00-13.00 og et fra 13.00-17.00.

 

En festlig tak fra kirken

Når de sidste gæster har forladt hallen dækkes der op i Main Hall med gode danske lækkerier fra dagens boder – deriblandt smørrebrød, hotdogs, sild, kolde øl og snaps. Så inviteres alle, der har hjulpet til basaren til en festlig aften, hvor vi fejre indsatsen. Festen minder mest af alt minder om en god traditionel julefrokost – med alt hvad der høre til.

Undervejs vil der være en auktion over varer, der er tilbage, styret af præsten. Der bliver lavet borde, som man kan byde på. Traditionen tro vil hvert bord indeholde danske varer – men også ting fra juleland som for eksempel en to meget høj julemand eller andet, som ikke er blevet solgt.

 

Sådan melder du dig som hjælper

Nedenfor står det oplistet, hvornår kirken har brug for hjælpende hænder. Har du mulighed for at give en hånd, så send en email til danishroom@soemandskirken.org. Har du spørgsmål om basaren, så er du også meget velkommen til at skrive.

 

Her skal kirke bruge hjælp:

  • Søndag den 13. november: laves der juledekorationer i Danish Room. Vi får en hyggelig dag med af gran, sukulenter, bånd, ler og fine julelys.
  • Torsda den 17. november: Opstilling af juleland med tusindvis af nisser!
  • Fredag den 18. november: Opstilling af reoler, borde og boder i Main Hall samt forberedelse til smørrebrødene og hotdogsboden.
  • Lørdag den 19. november: Basaren åbner klokken 10. Boderne bliver fin-tunet og kirken giver morgenmad klokken 8.00.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *