NYT FRA KIRKEN – JULI 2022

Nyt fra Sømandskirken

Juli 2022

 

Sommerferie i Sømandskirken
Mange danskere er rejst fra Hong Kong på det seneste. Nogle er væk i flere måneder, da de ikke har set venner og familier de sidste to år. Desværre har vi også sagt farvel til nogle danske familier, som er flyttet permanent fra Hong Kong. Situationen herude er blevet langt bedre, men vi håber stadig på at få en almindelig hverdag tilbage uden restriktioner.

For kirkens vedkommende kan vi igen samles til gudstjenester og i Danish Room, så forhåbentlig kan det snart igen strømme ind med glade mennesker i Mariners Club. Vi får forstærkede kræfter, da der kommer en ny assistent, som hvis alt går vel, ankommer i september. Jeg glæder mig meget til at præsentere vedkommende, når de sidste formaliteter er kommet på plads.

Præsten er på sommerferie fra lørdag d. 23. juli og er tilbage i Hong Kong søndag d. 28. august – med efterfølgende karantæne. Jeg vil dog stadig kunne kontaktes på +852 94908562, hvis der opstår noget akut, eller på mail hongkong@soemandskirken.org, som jeg vil tjekke af og til.
I ønskes alle en god sommerferie!

 

Gudstjenester
På søndag d. 3. juli kl. 11 holdes sidste gudstjeneste på denne side af sommeren.
Gudstjenesterne starter igen op fra september. Hold øje med datoerne via Facebook eller hjemmesiden. Som udgangspunkt bliver der holdt gudstjeneste den første søndag i måneden samt midt på måneden.
 
Konfirmander
Tre unge mennesker blev konfirmeret i Sømandskirken i maj måned. Stort tillykke til dem! De ønskes alt godt på deres videre rejse ud i livet. Tre andre konfirmander har nu afsluttet deres undervisning online og vil blive konfirmeret i Danmark, eller når de engang kan komme til Hong Kong.

Næste hold konfirmander bliver i foråret 2023. Jeg regner også med igen at lave et online-hold for jer, som er i Kina, Vietnam, Japan mm., hvis der altså kommer nok tilmeldinger. Ønsker man allerede nu at tilmelde sit barn til næste års konfirmandundervisning, kan man skrive på mailen hongkong@soemandskirken.org. Der vil komme mere information ud via nyhedsbrev, hjemmeside og Facebook, når vi nærmer os 2023.

 

Kiosken
Vi har fået rigtig mange gode nye varer i kiosken, så skynd dig at bestille og afhente, før præsten går på ferie.

En betingelse for kioskens eksistens er naturligvis opbakning fra danskerne i HK og en forståelse for, at vi gør det for Jeres skyld mere end af økonomiske grunde. Vi er fortiden udfordret pga. af manglende lagerplads, lange leveringstider og problemer med holdbarhed på produkterne. Er produkter for gamle men anvendelige, sætter vi priserne ned eller giver gode tilbud.
Sagt med andre ord, hvis I ikke køber nogen af de oste vi har bestilt, bliver der altså ikke bestilt oste fremover.

Aftal en tid for afhentning af varer med præsten på mail hongkong@soemandskirken.org eller via WhatsApp +852 94908562. Betaling kan ske kontant, via bankoverførsel eller FPS.

Link til kiosken

Legestue
Der er rigtig mange af Jer, som har efterspurgt danskundervisning både til Jeres partnere fra andre lande og for Jeres børn. Desværre har vi ikke kunne opspore nogen professionel dansklærer i Hong Kong, men vi vil rigtig gerne oprette en dansk legestue.

Sproget i legestuen vil primært være dansk, men vi slår selvfølgelig af og til over i engelsk, så alle kan være med. Det vil være med sang, lege og masser af hygge! Det vil foregå i Danish Room, hvor forældre kan lege med, drikke en kop kaffe imens eller blot aflevere børnene og afhente dem igen, når legestuen er slut. Det vil koste et lille beløb pr. gang og så serverer vi saftevand og boller.

For at kunne planlægge mere har jeg dog brug for at vide, hvor mange familier og børn der kunne tænke sig at være med. Også især hvor gamle Jeres børn er. Jeg forstiller mig, det bliver for de små børn, men alle er som udgangspunkt velkomne. Skriv meget gerne en mail til mig på hongkong@soemandskirken.org, hvis I kunne være interesserede. Det er altså IKKE en bindende tilmelding at skrive nu, men blot for at jeg kan begynde at planlægge og få en idé om, hvem måske vil komme. Jeg regner med at legestuen kan starte op i september og der vil så blive sendt mere information ud om dette.

 

Frivillige
Vi håber stadig meget på at få nogle frivillige til vores årlige julebazar. Som I ved, er det en stor begivenhed og uden Jeres opbakning kan det ikke lade sig gøre. Julebazaren bliver afholdt i november, men forberedelserne begynder allerede i september. Derfor er det meget afgørende, at vi ved, hvem vi kan regne med til at stå i boder, slæbe kasser, lave smørrebrød osv. Skriv på hongkong@soemandskirken.org med navn og telefonnummer, hvis du vil give en hånd med i år, så vi kan oprette en WhatsApp hjælpergruppe for år 2022.

 

 

Til søs
De danskflagede skibe besøger fortsat flittigt Hong Kong. Sømandskirken prioriterer skibene meget højt, da søens folk om nogen er isoleret og har brug for lidt nærvær. Vi synes, at vi har mange restriktioner her til lands, men søens folk kan fortsat ikke engang komme i land. De har også stadig udfordringer med at få skiftet besætningen ombord, selvom det går lidt bedre. Sidste uge var det den årlige ”week of the seafarer” og vi håber alle til søs blev fejret med kage og klap på skulderen.

Vi hører fortsat gerne fra Jer danskere i Hong Kong, hvis I har nogle DVD’er eller bøger i god stand, som I gerne vil donere til søens folk. Så sørger vi for, de bliver delt ud til dem. Vi håber snart at kunne invitere søens folk ind i Mariners Club igen.

 

Sankt Hans junke tur
Tak til alle der deltog i årets Sankt Hans Junke tur.
Vi kom to junker afsted og der blev spist, grint, badet og hold Sankt Hans tale ombord. Vi håber I alle havde en glædelig Sankt Hans.
Tak til Modern Terminals, DSV og Mærsk Broker og Mærsk Broker bulk chartering for at sponsorere junkerne!

 

 

De bedste hilsener og på glædeligt gensyn!
Sømandspræst Rebecca Holm

Den Danske Sømandskirke, Hong Kong
Tlf. og whats app. +852 9490 8562
Email: Hongkong@soemandskirken.org
Dansk Sømandskirke Hong Kong
3/F Mariners Club, 2 Container Port Road
Kwai Chung
Hong Kong

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *