Nyhedsbrev Januar 2020

 

Nyt fra Sømandskirken i Hong Kong 
Januar 2020
 

Kalenderen siger nu 2020, og 2010’erne vil derfor før vi aner det kun være et minde. Derfor må det også være på sin plads, at vi indleder årets første nyhedsbrev med at ønske alle en god jul og et godt nytår fra Sømandskirken i Hong Kong!

Siden sidst
Lad det være sagt med det samme: December er en helt særlig måned. Når de mange lys bliver tændt rundt om i byen, når stuerne bliver pyntet op og nissehuen findes frem, så får vi danskere en mulighed for at gøre dét, vi gør bedst – at hygge. Måske netop på grund af selvsamme hygge og mindet om familien derhjemme, vælger mange at rejse den lange vej fra Hong Kong til Danmark for at fejre højtiden. Selvom menigheden har været reduceret i antal, har vi dog haft et par gode arrangementer i løbet af julemåneden.

Den 15. december afholdte vi traditionen tro Santa Lucia. På grund af lidt planlægningsbesvær fra vores side, kom invitationen til arrangementet ikke ud i så god tid, som vi ville have ønsket. Dette betød, at færre børn kunne nå at tilmelde sig arrangementet, og da et klassisk Lucia-optog derfor viste sig ikke at være muligt, var gode råd dyre. Heldigvis for præsten var de tilmeldte børn de fødte skuespillere, og med deres hjælp fik vi på fornemste vis fortalt historien om, hvem Santa Lucia egentlig var.
Tak til alle dagens skuespillere, og tak til alle som deltog i den lidt alternative, men sjove, oplevelse.


Efter Lucia-gudstjenesten fulgtes menigheden op i Danish Room, hvor kirkens juletræ skulle pyntes. Endnu engang kunne børnene vise de voksne, hvor skabet skulle stå, og takket være deres gode indsats, kvitterede selveste julemanden med et besøg og en pakke til de mindste.
De voksne fik mulighed for at ønske hinanden en glædelig jul, og takket være Lene Lok var der både kaffe at skåle i og hjemmebagte småkager til den store guldmedalje.

Den 24. december var der som altid julegudstjeneste i sømandskirken. Julesalmerne blev sunget så smukt som aldrig før og præsten kom med en opfordring om at huske alle dem, der ligesom Joseph og Maria ikke havde en plads i herberget. Efter gudstjenesten blev der serveret kirkejulekaffe i Danish Room, inden selskabet måtte hjem til diverse ænder og stege der stod og stegte i køkkenerne.

At vi er en sømandskirke betyder, at vi har et særligt arbejde med at hjælpe og besøge de danske skibe, der lægger til i Hong Kong. I julemåneden har vi derfor fået rig lejlighed til at lege julemand, når vi har leveret julegaver til de skibe, der har ønsket det.

Fra Sømandskirken skal der endnu engang lyde et glædelig jul til alle, hvad enten julen er blevet brugt her i Hong Kong, hjemme i Danmark eller på søen.
 

Orientering fra præsten
Det er med vemod at jeg må meddele, at jeg har opsagt min stilling som sømandspræst i Hong Kong. Efter 6 spændende måneder har vi valgt at vende hjem til Danmark igen, og kirken vil derfor pr. marts blive betjent af en vikarpræst, indtil en ny fast præst kan findes.
Jeg vil allerede nu gerne sige en stor tak til alle i menigheden, for at have taget imod mig.
 
 
Kommende arrangementer
Søndag d. 5 januar kl. 11.00 vil der være nytårsgudstjeneste i sømandskirkens kapel i Kwai Chung. Efterfølgende vil der være mulighed for at ønske godt nytår over et glas champagne i Danish Room.

Søndag d. 2. februar – den første søndag i måneden – vil der som altid være gudstjeneste kl. 11.00 i kirkens lokaler i Kwai Chung. Dette vil være Lars Emil Bolts sidste gudstjeneste i Hong Kong.

Hjemmeside
Efter længere tids inaktivitet, er der nu igen begyndt at ske ting og sager på kirkens hjemmeside, www.soemandskirken.org. Siden er blevet opdateret, og arrangementer vil igen fremover blive annonceret her såvel som på kirkens Facebookside, Dansk Sømandskirke Hong Kong
En stor tak til Nickie Bolt for at have brugt de mange timer på oprydningen.

Butik
Står du og mangler lidt lakrids til den søde tand, remoulade til søndagsfrokosten eller andre danske delikatesser, så kig forbi sømandskirkens butik i Danish Room eller kontakt danishroom@soemandskirken.org for at høre nærmere.
 

Godt nytår til alle fra Den Danske Sømandskirke, Hong Kong.
-Sømandspræsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *