Nyhedsbrev februar 2020

Så er det endnu engang blevet tid til at berette nyt fra sømandskirken i Hong Kong.

Først og fremmest vil vi i anledning af det kinesiske nytår ønske alle Kung Hei Fat Choy – stor lykke og velstand i det nye år. Imens vi i Hong Kong har kunnet nyde festen med familie og venner, har situationen været en helt anden i Wuhan, hvor frygten og afmagten over det aktuelle virusudbrud har sat en brat stopper for det, der ellers burde være et af årets højdepunkter. Vores tanker og bønner går derfor til alle smittede og pårørende, for hvem rottens år har haft en alt andet end lykkebringende start.

 

Nytår er tit lig med nye begyndelser, og vores egen lille andedam er her ingen undtagelse. Efter 6 måneder i Hong Kong har undertegnede, sømandspræst Lars Emil Bolt, nemlig valgt at vende tilbage til Danmark. I den forbindelse vil jeg gerne sige et stort tak til alle i menigheden, der har været med til at gøre det sidste halve år til en stor oplevelse for både min kone, Nickie Mathilde, og jeg. Vi ankom til byen i slutningen af juli 2019, og oplevede allerede samme aften dét, der skulle vise sig at blive årets største tyfon. Tyfonsæsonen blev afløst af et efteråret, der stod i demonstrationernes og utilfredshedens tegn, og nu forlader vi så en by, der er ved at gøre sig klar til Coronavirussens forventede indtog. Med andre ord har vi på vores korte tid oplevet lidt af hvert i Hong Kong, og vi håber derfor, at fremtiden for både byen og sømandskirken nu ser roligere ud, end hvad vi har nået at opleve.
Endnu engang tak til alle i og omkring kirken.

 

I forbindelse med Lars og Nickies afrejse fra Hong Kong, vil der opstå en kort vakance. Det glæder os dog, at vi allerede nu kan byde velkommen til Pastor Margith Pedersen, som skal være præstevikar i Hong Kong frem til sommer, hvor vi forventer at have en ny permanent præst på plads.
Margith er en erfaren præst og særdeles bekendt med Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK), idet hun var Generalsekretær i DSUK i 12 år, og i den periode har besøgt Hong Kong utallige gange.
Margith og hendes mand, Werner, ankommer til Hong Kong d. 9 Marts.

 

Siden sidst

Søndag d. 5. januar var der planlagt nytårsgudstjeneste i kirken. Om menigheden stadig var ved at komme sig efter nytårsfejringen, eller vækkeurene denne morgen lavede en kollektiv strejke, skal vi ikke kunne sige, men fremmødet var i alle tilfælde ikke til, at der var behov for at gennemføre en gudstjeneste.
I stedet blev der derfor arrangeret en impromptu fællesudflugt til containerhavnen, hvor kaptajnen og besætningen på Santa Catarina tog vel imod os.

 

Vi kan derfor endnu engang konstatere, at det aldrig er kedeligt at gå i kirke!

 

Kommende arrangementer

Da Margith som nævnt først ankommer til Hong Kong d. 9. marts, vil der ikke være gudstjeneste første søndag i marts. I stedet vil der d. 15. marts være en kombineret indsættelses- og fastelavnsgudstjeneste, hvor vi håber på, at så mange som muligt har lyst til at være med til at byde Margith velkommen.

Yderligere information følger på kirkens facebook- og hjemmeside.

 

Tak for denne gang og god vind fremover.

– Sømandspræsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *