Ny sømandspræst til Hong Kong

Rebecca Holm er ny, dansk sømandspræst i Hong Kong.


 

Man plejer at kunne offentliggøre et fast tidspunkt for tiltrædelse af en ny medarbejder. Og selv om der er et tidspunkt for ansættelsen, vil både 14 dages karantæne skulle afvikles og arbejdstilladelsen skal på plads, før Rebecca Holm kan tage fat som sømandspræst her i Hong Kong. Forhåbentlig i begyndelsen af december, således at vi med stor overbevisning kan sige, at der vil blive afholdt julegudstjenester i Den Danske Sømandskirke i Hong Kong i år.

Vi har bedt Rebecca om at præsentere sig selv til nyhedsbrevet.

Hun skriver:
“Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg altid været fascineret af Asien. Den meget anderledes kultur, andre sprog med underlige skrifttegn, et helt anderledes mad-univers og ikke mindst anderledes filosofier og litteratur og dermed en anden måde at se og være i verden på, end vi kender det fra Europa. Når jeg som barn skulle klædes ud til fastelavn, og alle de andre piger ville være prinsesser, ville jeg klædes ud som ”kineser” og have min cheongsam på. Gennem årene er denne fascination af det anderledes blevet hængende, og det er derfor en drøm, der går i opfyldelse for mig, at jeg kan få æren af at arbejde som dansk sømandspræst i Hong Kong. Det er for mig en god kombination, for jeg er nemlig først og fremmest europæer og dansker.”

Rebecca har været ansat som assistent ved Den Danske Sømandskirke i Singapore i godt et års tid. Hun blev færdig som teolog i 2019 og blev derefter straks udsendt af Danske Sømands- og Udlandskirker til Singapore.
“Her gik det så rigtigt op for mig, hvor meget jeg sætter pris på at være dansker med vore traditioner, vores sprog, vores kultur og vores hygge m.m. Danskerne har en dejlig uformel og afslappet tilgang til tingene. Vi ”tar’” det, som det kommer, og vi er alle lige, uanset hvor i landet vi kommer fra, og hvor mange 0’er vi har efter beløbet på vores bankkonto. Danskerne har, ofte uden de er klar over det, indpodet et humanistisk-kristent menneskesyn, hvor vi som en selvfølgelighed hjælper hinanden og taler til hinanden med åbenhed, ærlighed og respekt.”

Rebecca er 29 år, ugift, opvokset i København.
“Jeg glæder mig så meget til at komme til Hong Kong og lave kirke for og sammen med danskerne derude. Vi plejer at sige, at kirken er bygget af levende sten. Som så ofte i det religiøse sprog bruger vi nemlig billeder til at udtrykke meningen med det, vi vil have frem i lyset. De levende sten er et billede på de mennesker, der kommer i kirken, for kom der ingen mennesker, var der heller ingen kirke, men blot en tom bygning.”

Som nyuddannet teolog skal Rebecca Holm ordineres, dvs. præstevies. Det vil ske den 14. november i Københavns Domkirke. Og snarest derefter planlægges afrejsen.
Vi glæder os meget til at modtage Rebecca og vil løbende opdatere om planerne på sømandskirkens facebookside og hjemmeside.
 
Selve den officielle indsættelse og start på sømandspræstetilværelsen i Hong Kong kan forhåbentlig ske i december. Vi arbejder på, at der kan være et overlap, inden fung. sømandspræst Margith Pedersen rejser tilbage til Danmark i midten af december.
 

Julebasar 2021

Lørdag den 20. og søndag den 21. november kl. 10 – 17 er der dansk julebazar i Mariner’s Club, dels i Danish Room på 3. sal og dels i Ground Floor.

Heldigvis kan vi i år afholde en større julebazar end sidste år, og vi har masser af gode ting at byde på, – også lidt spiseligt. I Danish Room vil der være hotdogs, flæskestegs-sandwich, øl og sodavand. Der vil være masser af varer både i Danish Room og i Ground Floor: alt hvad hjertet kan begære fra JULELAND for at pynte op til jul. Der er masser af julegaver indenfor legetøj og designvarer, ure, smykker og tøj. Flere spændende ting bliver tilføjet listen i disse dage.

Desuden vil der være børnetombola, og både en børne- og en voksenjulekalender, hvor der trækkes præmier hver dag fra 1. til 24. december. Varer bestilt i kiosken vil også kunne afhentes – og nye varer bestilles inden længe.

Der er altså al mulig grund til at sætte datoerne i kalenderen.  Tilmelding er ikke nødvendig i år. Ved ankomst skannes ”leavehomesafe” appen i Mariner’s Club og vaccinationsbevis forevises, hvis det udbedes.

Vi har også brug for flere frivillige til at bemande boder og sørge for at få afsat varerne. Klik på linket her for tilmelding som frivillig: Christmas Bazar 2021 – Helper Overview – Google Sheets

Og vi modtager naturligvis stadig donationer til støtte for Sømandskirken. Julebasaren er den vigtigste indtægtskilde til drift af sømandskirkens daglige arbejde og aktiviteter. Så tak for al mulig støtte til afholdelse af Sømandskirkens julebazar.
 
Konfirmation 2021
Den 17. oktober havde vi konfirmation og festgudstjeneste i St. Pauls Chapel. De to konfirmander, Axel Larsen og Martin Roborgh blev konfirmeret efter undervisning på Zoom i foråret over 10 uger og en konfirmandlørdag i oktober.
Billederne her viser glimt fra dagen.

        
 

Gudstjeneste, søndag, den 7. november kl. 11.00

Denne første søndag i november er Allehelgensdag. Det er den søndag i kirkeåret, hvor vi tænker på dem, som vi har mistet – måske i årets løb, men også tidligere. Dagen giver os lejlighed til at standse op og tage dem med i tanker og bøn. Det vil blive muligt at tænde et lys i kirken for den eller dem, vi tænker på hver især.

Efter gudstjenesten vil der være mulighed for en let kirkefrokost i Danish Room.
Tilmelding på Facebook.
 
Familiegudstjeneste, 1. søndag i advent, den 28. november 2021, kl. 13.00
På første søndag i advent kan vi tænde det første lys i adventskransen. Det vil vi gøre ved en familiegudstjeneste kl. 13.00. Dermed er juleforberedelserne for alvor i gang. Efter gudstjenesten er der julestue i Danish Room. Her vil vi bage julekager, klippe og klistre julepynt og hygge os med kaffe, sodavand og kage.
Tilmelding senere på Facebook.
 
Flere datoer:
Vi planlægger med at afholde gudstjenester både 5. december og Lucia-fest den 12. december, men det vil senere blive meldt ud mere præcist.
 
Endelig vil Sømandskirken – sammen med DCC – have nogle boder i Ocean Park fra 18. – 22. december under titlen: Nordic Christmas Market – sammen med øvrige nordiske organisationer i Hong Kong. Også mere om det senere, men her vil der blive brug for mange frivillige, så brug ovenstående link, hvis I har mulighed for at støtte sagen med nogle timer i en bod i Ocean park.
 
Halloween og allehelgen
Allehelgen har været en højtid i kirken siden 800-tallet. Halloween kom til Danmark omkring år 2000 fra USA, men er oprindelig en keltisk tradition, dvs. fra det nuværende Skotland – og fra en førkristen nytårsfest.

Halloween handler om uhygge og død og bygger på en gammel forestilling om, at der på allehelgensaften, 31. oktober, var særlig stor risiko for at de døde vendte tilbage for at hjemsøge de levende. Omkring denne dato fejrede kelterne i før-kristen tid deres nytårsfest ”Samhain”, som både markerede afslutningen på høsten og begyndelsen på vinteren og det nye år. Til ”Samhain” stod portene til dødsriget åbne, så de brændte bål og tændte lys i udhulede roer for at skræmme de dødes ånder væk.

Den 1. november i 800 tallet blev gjort til en kirkelig højtidsdag, blev ”Samhain” til allehelgensaften. Nogle traditioner levede videre med irske og skotske indvandrere til Amerika i 1800 tallet. De lærte her græskarret at kende, – som er i sæson omkring 1. nov. og lettere at udhule end roer. Og herfra har vi så skikken, som er blevet udbredt og næsten lige så stor som fastelavn!

Allehelgen er traditionelt en mindedag for de døde. Før reformationen havde man både en mindedag for de helgenkårede og for de almindelige mennesker. I vores lutherske tradition er dagen både til minde om vore egne døde og til minde om de mennesker, som op igennem historien har vidnet om den kristne tro.

Når vi fejrer Allehelgen tænker vi særligt på dem, vi har mistet og ikke længere er hos os. Vi mindes de kære, som var en del af vores liv i kærlighed, venskab og samspil. Og den dag kan vi fastholde håbet om, at både de og vi er i Guds stærke hånd og med Jakob Knudsen synge om det gennembrydende perspektiv af hjertens lyst:
 

Se, da stiger solen af hav på ny,
alle dødens skygger for evigt fly;
o, for sejersjubel, for salig lyst:
Lyset stander stille på livets kyst!

 

Kiosken har døgnåbent –
I hvert fald for bestilling via hjemmesiden: https://www.soemandskirken.org/shop/
Nye varer er på vej og inden længe er der åbent for bestillinger – sammen med de lækkerier, vi fortsat har på hylderne. 
Afhentningstidspunkt aftales direkte med én af os.
 
PÅ GENSYN
Torbjørn C. Pedersen og Margith Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *