Den Skandinaviske Julebasar sikrer endnu et år med kirke i Hong Kong

Selvom termometeret ikke er i nærheden af sne og kulde, så var julestemningen i top, da Sømandskirken i Hong kong lørdag den 19. november slog dørene op for en julebasar af format. Her gik hyggen hånd i hånd med dagens formål nemlig: at samle penge ind til det kommende år for menigheden i Hong Kong og danske søfolk. Samtidig viste de nye boder samt gulvplanen at være en succes.

 

Nu er det jul – i land og by. Og guds engle små, klæder sig festligt på, og synger i sky.” Julemusikken strømmede ud af højtalerne i en fyldt Main Hall i Mariner’s Club. Hver stand bidrog med sit eget lille stykke Danmark i form af æbleskiver med glögg, højtbelagt smørrebrød med leverpostej, smørstegte champignon, sprød bacon og rødbeder – eller juledekorationer med kalenderlys, gran og mos. Den Skandinvaiske Julebasar var en succes – både på hygge- og det økonomiske parameter. Det skyldtes blandt andet de nye logistiske tiltag, de nye boder og de frivilliges fantastiske indsats.

 

Økonomi og hygge i perfekt balance

Den Skandinaviske Julebasars omsætning er fundamentet for Sømandskirkens økonomi. Det er den ene dag om året, der gør det muligt, at der eksisterer en kirke hele året. Samtidig må hyggen ikke blive glemt. Og netop den balance kan være svær. Signe Trier Simonsen siger:

 

”I kirken gør vi altid vores bedste, for at skabe nogle gode og hyggelige rammer for herboende danskere og søfolk. Til den Skandinaviske Julebasar handler det imidlertid også om at rejse penge. I år ramte vi den hårfine balance, som gjorde begge ting muligt. Vi havde mange gæster – men samtidig var vi ikke nødt til at gå på kompromis med hyggen.” Hun fortæller videre, at Julebasaren er legendarisk for at være stedet, hvor danskere i Hong Kong mødes og ønsker god jul – og får en kold Carlsberg eller to. Og det er vigtigt, at det kan lade sig gøre uden, at gæsterne skal stå på nakken af hinanden.

 

Nye tiltag med positiv effekt

En medvirkende faktor til at de mange gæster kunne komme frem og tilbage var de logistiske ændringer, som basarudvalget og de ansatte i kirken sammen kom frem til. Winnie Rasmussen, som sidder både i kirkerådet og basarudvalget fortæller:

 

”Sidste år havde vi en flaskehals omkring indgangen til Main Hall. Det skyldtes blandt andet, at de to madboder lå på hver sin side af indgangen samt at der kun kunne købes øl et sted. Det lavede vi om i år, og det gav et langt bedre flow mellem gæsterne. Den ekstra bar og hotdogbodens lokation ved poolen gjorde det desuden muligt at forsynes sig uden at skulle ind i Main Hall.”

 

Nye boder og sponsorer

Earth Collection, Den Danske Julebod og Lene Lok Design var alle nye tiltag til årets basar. Og de viste sig generelt at være en succes. Anders Skaanning Andersen siger:

 

”I år havde vi arbejdet med en strategi om, at der skulle være flere boder, hvor du som gæst kunne købe noget dansk design til basaren. Tidligere har basarens udvalg været meget præget af stande, hvor du kunne vinde noget. Det havde selvfølgelig ikke været muligt uden en stor indsats fra danskerne bag boderne, som i ugen op til basaren har brugt mange timer på at forberede deres varer og stille op. Det er vi rigtig taknemmelige for – og bestemt noget, vi håber at kunne gentage.”

 

Rester af julevarer stadig på hylderne i kirkens kiosk

Og skulle man stå efter julebasaren og mangle en ting eller to, så er der stadig rester tilbage – både af julevarer men også af de traditionelle danske varer, som kirkens kiosk gerne har på lager. Dennis Boelt siger:

 

”Vi har et par Toms chokoladejulekalendre, lidt juleskum, rugbrødsblandinger og masser af marcipan på lager. Så mangler du lidt ekstra til julehyggen, så gå ind på kirkens hjemmeside: www.soemandskirken.org og lav en ordre. Så sørger vi for, at den er klar til afhentning i TST eller Kwai Chung hurtigst muligt.”

 

En stor tak til alle, der gjorde dagen mulig

Fra både kirkerådet og kirkens ansatte Anders Skaanning Andersen, Signe Trier Simonsen og Dennis Boelt skal der lyde en varm tak til alle sponsorer, frivillige og gæster, der gjorde Den Skandinaviske Julebasar muligt på hver deres måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *