Nyt Fra Kirken – Januar 2022

Vi har nu afsluttet 2021 – endnu et år præget af restriktioner og uvished om fremtiden. Også i Sømandskirken har det været et anderledes år, men heldigvis har Margith Pedersen over flere gange været i Hong Kong og fungeret som sømandspræst, så vi har kunnet gennemføre gudstjenester, konfirmationer, dåb og ikke mindst afholde vores årlige julebazar. Vi har gjort alt hvad vi kunne, for at Sømandskirken har kunnet servicere de danske skibe i Hong Kong og være samlingssted for de bosiddende danskere. 

I December rejste Margith hjem til familien i Danmark efter at have indsat mig som fast sømandspræst her ved kirken. Jeg vil gerne takke alle Jer, som har budt mig hjerteligt velkommen og taget godt imod mig. Jeg er meget glad for at være her, og ser et stort potentiale for kirkeliv. Håbet er naturligvis, at det snart igen bliver muligt at fylde kirken med liv og glade dage – når altså forsamlingsforbuddet ophæves.
I slutningen af januar havde vi planer om at holde en fest for alle, der har været frivillige i sømandskirken gennem 2021, men med de nuværende restriktioner må vi lige se tiden an. De inviterede får direkte besked.
En plan over de kommende gudstjenester findes på hjemmesiden, og man kan også se dem ved at følge linket HER.

Som flere af jer nok ved, er vores super-assistent Thorbjørn taget videre på sin rejse rundt i verden. Vi er meget taknemmelig for al den tid og energi, Thorbjørn har lagt i Sømandskirken, for vi må  ikke glemme, at han helt alene har holdt sømandskirken kørende i flere måneder. Muligvis kommer han tilbage i februar-marts, men det afhænger helt af, om han kan komme videre med sit projekt eller ej.
Vi ønsker Thorbjørn alt held og lykke på hans fortsatte verdensrejse, men vi vil også være glade, hvis han kommer tilbage til os for en tid.

 

På billedet: Assistent og præst leverer dansk slik til de søfarende på Eugen Mærsk.

Skibsbesøg

I Sømandskirken prioriterer vi højt at besøge de danskflagede skibe og levere det, som søfolkene efterspørger. Situationen er stadig den, at de ikke må gå i land, og derfor er vores arbejde blandt de søfarende nok endnu vigtigere end nogensinde.
Som præst besøger man skibene både for at lægge øre til f.eks. forståelige frustrationer over at være isoleret ombord i flere måneder, men også for at levere aviser og helt essentielle ting som f.eks. medicin. I December måned har der været meget travlt med at levere julegaver til søfolkene, så de i det mindste har kunnet mærke, at der er nogen her på land, som tænker på dem.
Vi ønsker for alle søfarende, at de ikke mister modet, men forbliver i godt humør og ved godt helbred. 
 

Konfirmandundervisning

Det er glædeligt, at vi i foråret 2022 kan starte et hold med konfirmander. Indtil videre er der tilmeldt fire unge mennesker, som skal deltage i undervisningen i kirken, men der er stadig plads til flere. Er dit barn mellem 13-14 og overvejer at blive konfirmeret, er det nu I skal tilmelde Jer. Det er altid dejligt at tale om livets store spørgsmål specielt med unge mennesker, der er i en fase af livet, hvor man begynder at tænke over så meget. Undervisningen er gratis og vil foregå om søndagen i Danish Room, ligesom vi regner med at tage på udflugter. Vi håber, at de unge mennesker via konfirmationsundervisningen både får nye venskaber og også dybere indsigt i livet ved at møde kirken og hinanden. Læs mere om konfirmation på hjemmesiden eller følg linket HER.

 

Tilbageblik på december måned  


På billedet: Kirkerådsmedlem Anita var både torvholder og markedets bedste sælger.
 

Julemarked i Ocean Park

I December havde Sømandskirken tre boder ved Ocean Parks julemarked. Her solgte vi bl.a. slik fra kiosken, og vores gode frivillige var ikke blege for at introducere lakrids og torskerogn for lokalbefolkningen. Vi havde også en bod med julenisser, pynt, bånd, stjerner, stearinlys og meget mere. I vores børnebod var der dukker, bamser og forskelligt legetøj til salg. Tak til alle frivillige som stod i boderne og hjalp Sømandskirken, og tak til alle jer som kom ud for at sige hej til os til lyden af Jingle Bells fra højtalerne og med sæbe-sne, der smeltede i solen. Det var dejligt at opleve den store opbakning til kirken, der er blandt danskerne. Vi håber at kunne deltage igen til næste år. 
 


På billedet: Filippa viste eksemplarisk, hvordan en bod skal se ud ved endt vagt på julemarkedet.

 

Jule-lotteriet

Tillykke til alle Jer som har vundet flotte præmier i vores julelotteri! Nogle er gået her fra med mange store flotte gaver, men vi har stadig en del uafhentede præmier. Vindernumrene blev hver dag offentliggjort på sømandskirkens Facebook-side, men vi har også lavet en samlet oversigt til jer HER.

Har man endnu ikke afhentet sin præmie inden udgangen af marts, kommer den i puljen til næste år, så skynd dig at finde dine lotterisedler frem og tjek, om du har en uafhentet gevinst. Der er gode gaver på hylderne som f.eks. en smartphone, rygsække fra New Balance, bamser og andet legetøj. Hvis du ved, at du har vundet, men ikke vil have din præmie, må du også meget gerne give os besked – måske kan vi bytte til en pose lakridser i stedet.

Vi håber, at alle havde en glædelig jul og et godt nytår!
 

Sømandspræst Rebecca Holm
Den Danske Sømandskirke, Hong Kong
tlf. og whats app. +852 9490 8562
Email: Hongkong@soemandskirken.org

Dansk Sømandskirke Hong Kong
3/F Mariners Club, 2 Container Port Road
Kwai Chung
Hong Kong
Website: www.soemandskirken.org
Facebook: Dansk Sømandskirke Hong Kong

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *